Liebowitz PDF

Title Liebowitz
Course Psihodiagnostic
Institution Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași
Pages 3
File Size 129.5 KB
File Type PDF
Total Downloads 31
Total Views 70

Summary

Scala Liebowitz 1. Aceast test evaluează o serie de dificultăţi pe care este posibil să le aveţi în viaţa dumneavoastră, în diverse situaţii. 2. Citiţi cu atenţie fiecare situaţie şi răspundeţi la două întrebări despre această situaţie. 3. Prima întrebare întreabă câtă anxietate sau frică simţiţi în...


Description

Scala Liebowitz 1. Aceast test evaluează o serie de dificultăţi pe care este posibil să le aveţi în viaţa dumneavoastră, în diverse situaţii. 2. Citiţi cu atenţie fiecare situaţie şi răspundeţi la două întrebări despre această situaţie. 3. Prima întrebare întreabă câtă anxietate sau frică simţiţi în situaţia dată. 4. A doua întrebare întreabă cât de des evitaţi situaţia. Dacă întâlniţi o situaţie pe care de obicei nu o expermentaţi, vă cerem să vă imaginaţi "cum ar fi dacă v-aţi confrunta cu această situaţie," şi apoi gradul în care v-ar fi teamă în această situaţie ipotetică şi cât de des aţi avea tendinţa de a o evita. Vă rugăm să vă bazaţi aprecierile pe modul în care situaţiile v-au afectat in ultima săptămână.

Situaţia

Anxietate / Disconfort Deloc

1. Să foloseşti un telefon în public. 2. Să participi la o activitate într-un grup mic . 3. Să mânci în public. 4. Să bei împreună cu alţii. 5. Să vorbeşti cu cineva din partea unei autorităţi. 6. Să joci un rol, să cânţi o bucată muzicală, sau să vorbeşti în faţa unei audienţe. 7. Să mergi la o petrecere. 8. Să lucrezi în timp ce eşti observat. 9. Să scrii în timp ce eşti observat. 10. Să suni o persoană pe care nu o cunoşti foarte bine. 11. Să vorbeşti faţă în fată cu o persoană pe care nu o cunoşti foarte bine. 12. Să participi la o întâlnire cu persoane străine.

Puţină

Moderată

Severă

Evitare Niciodată

Ocazio nal

De cele mai multe ori

Întotdeauna

Situaţia

Anxietate / Disconfort Deloc

13. Să urinezi într-o toaletă publică, când aşteaptă şi alte persoane. 14. Să intri într-o cameră atunci când alţii sunt deja aşezaţi. 15. Să fii în centrul atenţiei. 16. Să vorbeşti la o întâlnire. 17. Să ai de dat un test care îţi probează capacitatea, îndemânarea sau cunoştinţele. 18. Să-ţi exprimi dezacordul sau dezaprobarea faţă de cineva pe care nu îl cunoşti foarte bine. 19. Să priveşti pe cineva pe care nu cunoşti foarte bine, drept în ochi. 20. Să te pregăteşti pentru a vorbi unui grup la o conferinţă. 21. Să încerci să te faci cunoscut cuiva cu scopul de a-i propune o relaţie romantică / sexuală.

22. Să returnezi bunurile la un magazin pentru a primi banii înapoi. 23. Să dai o petrecere. 24. Să rezişti la presiunea unei persoane care vrea să-ţi vândă ceva. SCOR SUBTOTAL TOTAL

Puţină

Moderată

Severă

Evitare Niciodată

Ocazio nal

De cele mai multe ori

De Obicei

Scala Liebowitz de Anxietate Sociala Scala de Anxietate Sociala Liebowitz (LSAS) este un chestionar proiectat pentru a evalua prezenţa unor simptome, bazat pe gradul în care persoanele cu fobie socială se tem sau evită situaţiile de interacţiune socială şi de performanţă. Este, de asemenea, o scară populară folosită de către cercetători şi de clinicienilor de a determina eficienţa tratamentului în tulburarea de anxietate socială, inclusiv de medicaţie şi terapie cognitiv-comportament. O versiune a grilei de anxietate socială există pentru copii şi adolescenţi. Chestionarul cuprinde 24 de elemente. Fiecare element constă dintr-o anumită situaţie,cu o rata de anxietate (0 la 3 = nici unul, uşoară, moderată, severă) şi o rata de Evitare (0 la 3 = niciodata, ocazional, de multe ori, de obicei). Instrucţiuni pentru Scala de Anxietate Socială Această măsurătoare evaluează modul în care fobia socială joacă un rol în viaţa unei persoane într-o varietate de situaţii. Citiţi cu atenţie fiecare situaţie şi răspundeţi la două întrebări despre această situaţie. Prima întrebare întreabă câtă anxietate sau teamă simţiţi în situaţia prezentată. A doua întrebare întreabă cât de des evitati situaţia. Dacă întâlniţi o situaţie pe care de obicei nu ati experimentat-o, vă cerem să vă imaginaţi "ce-ar fi daca te-ai confrunta cu această situaţie", şi apoi, gradul în care v-ar provoca Teama această situaţie ipotetică şi cât de des ati tinde să o Evitati. Vă rugăm să bazati rating-ul pe modul în care situaţiile v-au afectat în ultima săptămână. Completaţi următoarea scară cu răspunsul cel mai potrivit cu condiţia de mai jos. Scara de notare: 55-65 fobie socială moderată 65-80 fobie socială pronunţată 80-95 fobie socială severă Mai mare de 95 - fobia socială foarte severă Tipuri de Fobie Socială Tulburarea de Anxietate Socială a fost împărţita în subtipuri astfel: 1.

Socială: un subtip generalizat, în care experienţe individuale duc la anxietate semnificativa, în situaţiile cele mai sociale

2.

Performanţă: un subtip care se aplică la diverse fobii specifice, cum ar fi vorbit în public, a mânca în public, urinat într-o toaletă publică, sau atunci când alţii sunt în aşteptare.

Performanţă: 1, 2, 3, 4, 6, 8, 9, 13, 14, 16, 17, 20, 21 Socială: 5, 7, 10, 11, 12, 15, 18, 19, 22, 23, 24....


Similar Free PDFs
Liebowitz
  • 3 Pages