Ontvangstbevestiging ziekmelding 15 dec. 2021 PDF

Title Ontvangstbevestiging ziekmelding 15 dec. 2021
Course Introducción a la Filosofía 2
Institution Universidad del País Vasco
Pages 4
File Size 103.5 KB
File Type PDF
Total Downloads 80
Total Views 142

Summary

ttrebgsjjehrkbhjhjed fgdkhfsahfoiah q[ohfqw[of q[hf owhf[oq howqhf[qew...


Description

Datum

15 december 2021 Van

POSTBUS 57015, 1040CT AMSTERDAM

UWV Ziektewet 088 - 898 92 94

De heer I. Beristain Figueroa Twentehof 22 5709 KL HELMOND

Ons kenmerk

3282.09.272 / 001

Onderwerp

Ontvangstbevestiging ziekmelding

Geachte heer Beristain Figueroa, U of uw (ex-)werkgever heeft op 14 december 2021 bij ons aangegeven dat u vanaf 13 december 2021 ziek bent. Om u zo snel mogelijk te laten weten hoe het verder gaat met uw werk en inkomen, hebben wij informatie over uw situatie nodig. Deze informatie geeft u aan ons door via een digitale vragenlijst. Zo gaat u naar uw vragenlijst: - Ga naar: https://ziekgemeld.uwv.nl - Log in met uw DigiD Heeft u nog geen DigiD? Vraag deze dan aan op www.digid.nl. Vul de vragenlijst uiterlijk 21 december 2021 in. Wat gebeurt er nadat u de vragenlijst heeft ingevuld? Nadat u de vragenlijst heeft ingevuld, bellen wij u op of ontvangt u van ons een brief. U krijgt dan meer informatie over hoe het verder gaat met uw werk en inkomen. Bekijk informatie over uw uitkering via Mijn UWV U kunt de status van uw aanvraag bekijken via Mijn UWV op uwv.nl. Log in met uw DigiD. In mijn UWV ziet u wanneer wij een beslissing nemen over uw uitkering. Ook krijgt u hier de brieven over bijvoorbeeld de hoogte en duur van uw uitkering. Deze brieven ontvangt u dus niet per post. Alleen als wij nog informatie van u nodig hebben, dan krijgt u een brief met een formulier per post.

331837468/126109722

UZS100730 / SET10I730

Waar moet u aan denken als u zich heeft ziekgemeld? Vanaf het moment dat u zich heeft ziekgemeld, moet u zich aan een aantal regels houden. Lees hier meer over in de bijlage Controlevoorschriften Ziektewet.

Ons kenmerk

3282.09.272 / 001 Blad

2 van 2

Uw re-integratie Bent u nog in dienst bij een werkgever? Dan bent u samen verantwoordelijk voor uw reintegratie. Met uw werkgever stelt u een Plan van aanpak op als u langer dan zes weken ziek bent. Hierin staan afspraken waaraan u zich moet houden. Als u de AOW-leeftijd heeft bereikt dan is het niet verplicht om een Plan van aanpak op te stellen. Heeft u nog vragen? U vindt meer informatie op uwv.nl. Heeft u daarna nog vragen? Neem dan contact op met UWV Telefoon Werknemers via 088 - 898 92 94 (lokaal tarief - belkosten zijn afhankelijk van uw telefoonaanbieder). Als u belt, houd dan deze brief bij de hand. Wij kunnen u dan beter van dienst zijn. Met vriendelijke groet, Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen

Deze brief is geautomatiseerd aangemaakt en daarom niet ondertekend.

Bijlage: - ‘Controlevoorschriften Ziektewet: Aan welke regels moet ik mij houden als ik ziek ben?’

Aan welke regels moet ik me houden als ik ziek ben? Toelichting Als u ziek bent, krijgt u misschien een Ziektewet-uitkering. Wij willen dan dat u er alles aan doet om zo snel mogelijk passend werk te vinden en te werken aan uw herstel. Er zijn regels waaraan u zich moet houden. Hieronder vindt u ze.

Meer informatie Wilt u meer informatie, kijk dan op uwv.nl. U kunt ook contact opnemen met UWV Telefoon Werknemers via 088 - 898 92 94 (lokaal tarief - belkosten zijn afhankelijk van uw telefoonaanbieder). Als u belt, houd dan uw burger-servicenummer bij de hand. Wij kunnen u dan beter van dienst zijn.

Regels

Vul onze digitale vragenlijst in In de meeste situaties krijgt u van ons een brief met een link naar een vragenlijst. U moet deze vragenlijst invullen. Soms is het invullen van een vragenlijst niet nodig. U krijgt dan een brief waarin staat wat er verder gebeurt. Zorg ervoor dat u bereikbaar bent Zorg dat u de eerste twee weken na uw ziekmelding tussen 09.00 en 18.00 uur telefonisch bereikbaar bent. Een van onze medewerkers kan u namelijk bellen over uw ziekmelding of over de vragenlijst. Dit gebeurt meestal in de eerste week nadat u bij ons bent ziek gemeld. Ook kunnen wij met u afspreken dat u langer telefonisch bereikbaar blijft. U kunt ook een uitnodiging krijgen om naar het spreekuur te komen. Wij maken eventueel een afspraak met u om u thuis of op uw verblijfadres te bezoeken. U bent verplicht om daaraan mee te werken. Wij sturen brieven altijd naar uw woonadres in Nederland. Verandert uw woonadres? Dan moet u dit doorgeven aan uw gemeente. Uw gemeente zorgt dat de adreswijziging bij ons terechtkomt. Wilt u uw post op een ander adres dan uw woonadres ontvangen? Dan moet u dit postadres aan ons doorgeven. Ook wanneer dit postadres wijzigt, moet u dit aan ons doorgeven. Als u in Nederland met vakantie gaat of tijdelijk ergens anders verblijft, dan hoeft u dit niet door te geven. Gaat u naar een woon- of verblijfadres in het buitenland? Geef dit dan uiterlijk twee weken van tevoren aan ons door. Let op: soms kan onze arts beoordelen dat het slecht is voor uw gezondheid om naar het buitenland te gaan, bijvoorbeeld als u rugklachten heeft en erg Wijzigingen in uw buitenlandse woon- of verblijfadres geeft u meteen aan ons door. Als u zich ziek meldt vanuit het buitenland Heeft u zich vanuit het buitenland ziek gemeld? Dan hoort u van ons wat u moet doen. Wij kunnen u doorverwijzen naar een arts. Als wij daarom vragen, moet u de medische verklaringen van deze arts aan ons geven. Ook kunnen wij u doorverwijzen naar de sociale verzekeringsinstelling van het land waar u verblijft. U bent verplicht de aanwijzingen van deze instelling op te volgen. Krijgt u een oproep van deze instelling of een arts en kunt u niet langskomen? Geef dit dan aan ons door. Geef het ook aan ons door als u weer in Nederland bent of als wij u in Nederland (weer) kunnen controleren. Legitimatiebewijs Komt u naar het spreekuur of komt een van onze medewerkers bij u langs? Zorg er dan voor dat u een geldig legitimatiebewijs kunt laten zien. Dat kan een paspoort of een identiteitskaart zijn. Let op: een rijbewijs is geen geldig legitimatiebewijs. Onze medewerkers legitimeren zich altijd als ze bij u langskomen. Gebeurt dit niet, dan kunt u vragen naar hun legitimatie.

Als u weer kunt werken Als u weer kunt werken, moet u dit doen. U heeft daarvoor geen toestemming nodig. U meldt dit bij uw werkgever uiterlijk op de tweede dag dat u weer beter bent. Uw werkgever geeft dit dan aan ons door. Als u geen werk (meer) heeft of vrijwillig verzekerd bent, moet u zelf uiterlijk op de tweede dag aan ons doorgeven dat u weer beter bent. U doet dit via Mijn UWV op uwv.nl. Heeft u geen internet? Geef dan telefonisch aan ons door dat u weer beter bent via UWV Telefoon Werknemers op 088 - 898 92 94. Accepteer passend werk Soms kunt u niet uw eigen werk doen, maar wel ander werk. aankunt. Wat voor werk dat is, hangt af van uw gezondheid en van hoelang u ziek bent. De arbeidsdeskundige bepaalt in overleg met u wat passend werk is. U moet dit werk altijd accepteren, ook als dat werk onder uw niveau ligt. Alleen als u de AOW-leeftijd hebt bereikt hoeft u geen werk onder uw niveau te accepteren. Accepteert u geen passend werk, dan kunnen wij uw uitkering verlagen of stopzetten. Elk half jaar bekijkt de arbeidsdeskundige opnieuw wat u kunt doen. Spreekt onze verzekeringsarts met u af dat u vanaf een bepaalde dag gedeeltelijk gaat werken of weer volledig hersteld bent? Dan krijgt u daarover een brief. Herstelt u minder goed dan verwacht? En kunt u daardoor toch nog niet werken? Geef dit dan meteen aan ons door. U hoort dan van ons wat u moet doen. Geef wijzigingen door Als uw situatie verandert, kan dat gevolgen hebben voor de Ziektewet-uitkering. Geef de volgende wijzigingen meteen aan ons door: Uw gezondheid verandert. U gaat volledig of gedeeltelijk werken bij uw eigen werkgever of bij een andere werkgever. U gaat een andere uitkering of aanvulling ontvangen of de hoogte van uw andere uitkering of aanvulling verandert. U wordt gedetineerd of uw detentie eindigt. U krijgt een woon- of verblijfadres in het buitenland of dit adres wijzigt. U krijgt een postadres of dit adres wijzigt. Houd u aan de afspraken Wij verwachten dat u deze regels volgt en zich houdt aan de afspraken die wij met u maken. Geven wij bijvoorbeeld aan dat we u op een bepaalde tijd bellen? Dan moet u bereikbaar zijn op het telefoonnummer dat u ons heeft gegeven. Vragen wij u ons op een bepaalde tijd te bellen? Dan verwachten wij dat u dit doet. Nodigen wij u uit voor een gesprek of onderzoek? Dan bent u verplicht om te komen. Kunt u om een goede reden echt niet komen?

Als u zich niet aan deze regels houdt, dan kan dat gevolgen hebben voor uw eventuele Ziektewet-uitkering. Natuurlijk mag u altijd uitleggen waarom u zich niet aan de regels heeft gehouden. Wij beoordelen dan de geldigheid van uw reden. Had u wel een geldige reden? Dan verandert de hoogte van uw uitkering niet. Had u geen geldige reden? Dan kunnen wij uw uitkering verlagen of stopzetten. Bedragen die u te veel heeft gekregen, betaalt u dan terug. Ook kunt u een boete krijgen. Bijvoorbeeld als u wijzigingen die invloed kunnen hebben op de hoogte van uw uitkering te laat aan ons doorgeeft. Bij fraude doen wij aangifte bij het Openbaar Ministerie. Soms krijgt u een brief met een waarschuwing van ons. zich daarna nog een keer niet aan dezelfde regel houdt .

UK152 33991 12-17 U

331837468/126109722

Werk aan uw herstel Doe er alles aan om zo snel mogelijk weer aan het werk te kunnen. Ga, als dat nodig is, langs bij uw (huis)arts en volg de adviezen van de arts op. Mag u bijvoorbeeld een tijdje niet sporten? Doe dat dan ook niet. Zorg ervoor dat u dingen doet die goed zijn voor uw herstel....


Similar Free PDFs