Elemente Cont de profit si pierdere PDF

Title Elemente Cont de profit si pierdere
Author Friedrich Nietzsche
Course Contabilitate Accounting
Institution Academia de Studii Economice din București
Pages 2
File Size 53.4 KB
File Type PDF
Total Downloads 74
Total Views 135

Summary

Download Elemente Cont de profit si pierdere PDF


Description

Elemente din Contul de profit si pierdere I. Cheltuielile reprezinta diminuari ale beneficiilor economice viitoare ca urmare a iesirii/ micsorarii activelor, respectiv majorarii datoriilor. Se clasifica dupa natura lor: a) Cheltuieli de exploatare : cheltuieli privind materiile prime; cheltuieli privind lucrarile, serviciile prestate de terti; cheltuieli cu impozitele/ taxele datorate; cheltuieli cu personal; alte cheltuieli. b) Cheltuieli financiare: cheltuieli cu imobilizarile cedate, imobilizarile financiare; cheltuieli cu titluri de plasamente; cheltuieli cu dobanzi; cheltuieli cu diferente de curs valutar; cheltuieli cu sconturile acordate; alte cheltuieli; c)

Cheltuieli exceptionale: cheltuieli cu calamitati

II. Veniturile reprezinta cresteri de beneficii economice viitoare ca urmare a intrarii/ cresterii activelor, respectiv micsorarea datoriilor. Se impart dupa felul activitatii si in functie de natura lor. a) Venituri din exploatare: venituri din vanzarile produselor finite; variatia stocurilor; venituri din productia de imobilizari; venituri din subventii pentru exploatare; alte venituri b) Veniturile financiare: venituri din imobilizari financiare cedate; venituri din investitii financiare pe termen scurt; venituri din dividende; venituri din dobanzi; venituri din diferenta de curs valutar; venituri din sconturi primite; alte venituri c)

Venituri exceptionale: venituri din subventii pentru calamitati naturale.

III.

Rezultatul exercitiului – pozitiv = profit ; negativ = pierdere R = V – Ch R = Cp – Cp = (A -D ) – (A -D ) Se imparte in :

a) R. din exploatare – activitati care au un caracter repetitiv si cu un continut real, fiind legate de obiectul de activitate. b) R. financiare – activitati care se repeta sau nu. Se caracterizeaza prin dominanta financiara: diferenta de curs valutar, dividende, plasamente, sconduri. c)

R. extraordinare – calamitati

Contabilitatea de trezorerie – veniturile si cheltuielile sunt recunoscute doar in momentul decontarii la trezorerie. Contabilitatea de angajament – veniturile si cheltuielile sunt recunoscute in momentul angajarii, nu cand sunt decontate la trezorerie. Profit contabil = V – Ch

Profit fiscal = Profit contabil – V. deductibile fiscal + Ch. nedeductibile fiscal...


Similar Free PDFs