Relative Clauses PDF

Title Relative Clauses
Course Engels III
Institution Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Pages 4
File Size 93.9 KB
File Type PDF
Total Downloads 83
Total Views 156

Summary

Download Relative Clauses PDF


Description

Relative Clauses Relative clauses of te wel een betrekkelijke bijzin in het nederlands. Relative pronouns of te wel de betrekkelijke voornaamwoorden verwijzen naar een eerder genoemde woord in de zin of verbinden twee zinsdelen aan elkaar. De relative pronouns kunnen verwijzen naar een persoon, een dier, voorwerp, bezit of plaats. Relative pronouns in the person defining relative clause Subject Who, that* Object Who, that*, / possesive Whose Place Where * Uitzondering: that kan niet achter een komma worden gebruikt! Relative pronouns in the nonperson defining clause Subject Who Object Who possesive Whose place Where

Thing/animal Which, that* Which, that*, / Whose, of which Where Thing/animal Which Which Whose, of which where

Relative clauses of te wel de betrekkelijke bijzinnen in het engels. Het onderwerp relative pronouns kom dan weer terug want deze heb je nodig. Een relative clause begint in de basis altijd met een betrekkelijk voornaamwoord. Wat zijn relative clauses? Relative clauses zijn bijzinnen die extra informatie geven. Relative clauses kun je verdelen in 2 soorten namelijk de defining relative clauses en de non- defining relative clauses. -

Defining relative clauses –> bijzinnen die informatie bevatten die onmisbaar is. Dit wilt zeggen dat het belangrijke informatie is en deze niet kunt weg halen uit de zin want dan is de zin niet volledig.

Voorbeeld: 1. He is the doctor who helped my grandmother Defining relative clause Een relative clause begint met een betrekkelijk voornaamwoord en who is een betrekkelijk voornaamwoord. Who verwijst naar the doctor. We kunnen de relative clause in dit geval niet weg laten.

-

Non-defining relative clauses -> non-defining relative clauses bevatten informatie die onbelangrijk is, je kunt de informatie weg halen uit de zin.

Voorbeeld: 2. Harrolds, which is in london, is a famous department store. Non-defining relative clause Relative clause begint met een betrekkelijk voornaamwoord in dit geval which. Which verwijst naar Harrods. In dit geval kan je which is in londen ook weg laten, het is onbelangrijke informatie als je het weg haalt krijg je een volledige zin namelijk, harrold is a famous department store.

Defining relative clauses: Hoe moet je deze vormen en waar zet je deze relative clauses neer in de zin?

Defining relative clauses staan in het midden of aan het einde van de zin. Bij defining relative clauses gebruik je geen komma’s.

Voorbeeld: 1. This is the airport where I lost my bag Defining relative clause Relative clause begint met een betrekkelijk voornaamwoord. Where is een betrekkelijk voornaamwoord en deze verwijst naar the airport. Waar heb ik mijn tas verloren? Op the airport. 2. The student whose phone rang should stand up. Defining relative clause Relattive clause begint met betrekkelijk voornaamwoord. Whose verwijst naar de telefoon van de student.

Non-defining relative clauses: Hoe moet je deze vormen en waar moet je op letten?

Non-defining relative clauses staan in het midden of aan het einde van de zin. Ze beginnen met en komma en eindigen met een komma of punt. Voorbeeld: 1. The Times, which is published in London, is a daily newspaper. Non-defining relative clause Relative clause begint met een betrekkelijk voornaamwoord, namelijk which en deze verwijst naar The times. Je kunt het ook weten omdat de zin tussen komma’s staat, want een non-defining relative clause staat altijd tussen 2 komma’s of tussen een komma en punt. Daarnaast heeft een non-defining relative clause ook onbelangrijke, leuke informatie die onmisbaar is. Je zou ook kunnen zeggen The Times is a daily newspaper, dan krijg je nog steeds een kloppende, volledige zin. 2. Kingston is the capital of Jamaica, which is an island in the Caribbean. Non-defining relative clause µ Relative clause begint met betrekkelijk voornaamwoord in dit geval which. Deze verwijst naar Jamaica. Het gaat om een non-defining relative clause want het begint met een komma en eindigt met een punt. Het is informatie die onmisbaar is want je zou ook kunnen zeggen Kingston is the capital of Jamaica. Het is nog steeds een volledige kloppende zin.

Uitzonderingen: Wdf Er zijn 3 voorwaarden om een betrekkelijk voornaamwoord weg te kunnen laten. Je kunt een betrekkelijk voornaamwoord weglaten als het gaat om een defining relative clause dus een bijzin met onmisbare informatie en die niet tussen komma’s staat of een komma en een punt. Of als het gaat om een betrekkelijke voornaamwoord who/which/that/where. Of als er een voornaamwoord achter het betrekelijk voornaamwoord staat (persoonlijk,bezittelijk of wederkerend voornaamwoord). Als je zin aan al deze voorwaarden voldoet mag je het betrekkelijke voornaamwoord weg laten.

Voorbeeld: 1. The flowers which he gave me were beautiful. Defining relative clause Want de zin staat niet tussen komma’s of een komma en een punt. Het gaat hier om een betrekkelijk voornaamwoord which en achter which staat het en dat is een persoonlijk voornaamwoord. Dus deze zin voldoet aan de 3 voorwaarden. Daarom mogen we which weg laten. Which verwijst naar the flowers en dan krijgen we the flowers he gave me were beautiful.

2. I can’t find the book that I was reading. Defining relative clause De zin staat niet tussen een komma’s of een komma en een punt en het is onmisbare informatie. Het gaat hier om het betrekkelijk voornaam woord that, deze verwijst naar book. Na that staat een persoonlijk voornaamwoord I .We kunnen de betrekkelijk voornaamwoord that weg laten dan krijgen wij I can’t find the book i was reading....


Similar Free PDFs