The deep blue sea - análisis película PDF

Title The deep blue sea - análisis película
Author Mia Morales
Course Seminarios Interdisciplinares
Institution Universitat Ramon Llull
Pages 6
File Size 120.8 KB
File Type PDF
Total Downloads 622
Total Views 965

Summary

The Deep Blue SeaTerence Davis, 20111. Quin és el tema precís que tracta Davis? I quina és la seva tesi (què vol demostrar sobre el tema que tracta)? El tema que tracta és la tristesa/soledat que la majoria de vegades acompanya l'amor. Hester Collyer estima el seu marit, però el seu matrimoni -en ap...


Description

Maria Morales

The Deep Blue Sea T Terence erence Da Davis, vis, 2011

1. Quin és el tema precís que tracta Davis? I quina és la seva tesi (què vol demostrar sobre el tema que tracta)? El tema que tracta és la tristesa/soledat que la majoria de vegades acompanya l'amor. Hester Collyer estima el seu marit, però el seu matrimoni -en aparença- perfecte gràcies als béns materials, esta falto de l'ingredient essencial perquè una relació funcioni: la passió. Aquest element és el que condemnarà la Hester als braços del seu amant: Freddie Page. El guionista finalment "castiga" la protagonista fent que el seu amant l'abandoni. En canvi, qui mai li dóna l'esquena (encara que en un principi li diu que ho farà) és el seu marit William Collyer. Per tant, sembla que Davis ens vulgui demostrar que no ens hem de deixar portar pels nostres sentiments, perquè aquests ens empentaran a fer coses o estar amb persones que realment només ens faran mal (Hester quan pensa que el seu amant no l'estima pensa a suïcidar-se). Finalment també li dóna l'oportunitat a la Hester de no cometre els mateixos errors que en el seu passat, i el film acaba amb la seva imatge reposada i més serena.

2. Estructura del relat: El relat circular. El Bildungsroman. a. Descriu amb precisió la primera seqüència i la darrera (carrer, casa...). En un principi se’ns mostra una carrer de Londres destruït, oscur i sinuos, la cámara enfoca una finestra on darrere podem trobar la protagonista, aquesta acaba tancant les cortines. En canvi, quan el film ja acaba, se’ns mostra la mateixa imatge de la Hester obrint les cortines, la camara fa un travelling en retrocés pel mateix carrer i acaba enfocan un edifici en runes. b. Quin significat simbòlic creus que tenen? En relació amb el tema, per exemple. http://elcineseguntfv.blogspot.com/2012/09/formas-del-melodrama-deep-blue-sea-de.html Jo en aquest cas no em trobo d'acord amb la crítica. No penso que amb aquestes dues últimes escenes paral·leles se'ns vulgui mostrar el fracàs de la protagonista, més bé a l'inrevés. Considero que el carrer i les runes són un símbol de com es troba el seu interior, i en un principi, quan ella tanca les cortines de les finestres que mostren aquesta imatge desoladora, ella esta donant l'esquena als seus problemes, no s'hi enfronta a ells. En canvi, després que passa tota la història i el seu amant l'abandona, ella obre les cortines i mira l'exterior (el seu interior) encara destruït. Però en aquest cas no l'amaga, l'examina i crec que té la voluntat de reconstruir (-se).

1

Maria Morales

3.

Descriu

el

conflicte

que

origina

el

relat.

https://www.lavanguardia.com/cine/20120907/54347115364/the-deep-blue-sea-critica-de-cine.html

El conflicte que origina el relat és l'intent de suïcidi de la protagonista. Com he explicat abans, ella esta casada amb un jutge, aquest li proporcionar una bona posició social i tot allò material que pugui desitjar, però es troba insatisfeta. No és feliç en aquest matrimoni. Quan coneix en Freddie se n'amora perdudament (ell no li correspon perquè tampoc no és feliç). Quan tot va malament, i es troba entre l'espasa i la paret (el títol), decideix que abans que tornar a la que era la seva vida (avorrida, sense passió i trista) considera que el millor que pot fer és deixar de viure.

4. Els personatges principals: el triangle amorós: descriu amb 10 adjectius o locucions la manera de ser i/o de fer de cada un dels tres personatges i intenta veure si tenen més de bo o de dolent. Quin rol adopta cada un d’ells quan es produeix el conflicte? https://www.lashorasperdidas.com/index.php/2012/09/09/the-deep-blue-sea/?doing_wp_cron=1619777670.7970221042633056640625 Hester

Freddie

William

*infeliç

*immadur

*temeros

*necessitada

*egoista

*conformista

*insegura

*covard

*treballador

*suicida

*poc empatic

*sense orgull

*apasionada

*infantil

*necessitat

*valenta

*poc compromès

*honest

*impulsiva

*aventurer

*insistent

*”honesta” (quan la pillen)

*agressiu verbalment

*just

*depenent

*alegre

*la seva paraula no té valor *es troba perdut perquè *crèdula

durant la guerra va ser un heroi

*enamoradissa

i ara no troba el seu lloc a la societat

*reprimida (pel marit i pare) *seductor Realment, l'única persona que té més de bo que de dolent és en William. Encara que la seva dona l'enganya, ell valora més el seu amor per ella que la seva traïció. Els altres dos personatges, a mi, personalment no m'agraden gens. Són egoistes, només pensen en la seva felicitat (encara que sigui momentània). El paper que juguen: en William el del marit "empanat", que no s'assabenta de res fins que no s'ho troba davant dels seus nassos, a la seva pròpia casa de la infantesa. La Hester la d'enamorada empedernida i malaltissa, que no sap distingir entre amor i obsessió (tampoc

2

Maria Morales

no vull ser massa dura perquè el tema del suïcidi és molt delicat). I en Freddie, per a mi no té gens de perdó, perquè encara que ell no estava compromès amb ningú, va tindre un affaire amb ella i quan més el necessitava (ella havia amenaçat de suïcidar-se), l'abandona i no l'ajuda a buscar un metge o un hospital on internar-la.

4. La construcció del temps. El relat com a fragments d’analepsis passats pel filtre del record. b. Quin paper juguen les cançons i les seves lletres? Descriu-les. Les cançons tenen una importància vital. Serveixen per fer-nos saber l'estat d'ànim dels personatges i en altres ocasions ens narren allò que ells no diuen. Per exemple, en el cas de la cançó de la taverna, està molt clar. En Freddie ha descobert la carta de suïcidi dirigida per a ell. Marxa de casa enfurismada i ella el va a buscar a la taverna, on podem sentir a dir que la lletra de la cançó diu que ell li pertany, que ja no està volant n'avio, sinó que ara és a casa i seu. Que si se'n va se sentiran ambdós sols. Un altre molt clar és la cançó del metro, que té una importància vital. En aquest moment hi ha un bombardeig, i la protagonista coqueteja amb la idea de llançar-se a les vies del tren. La lletra incita a viure, però la febre se n'emporta la Molly per sempre. En aquest cas la febre podria ser la tristesa. 5. Funcions complementàries: a. Seqüència gravada en espiral zenital (des del sostre) dels dos amants: Per què creus que està gravada així? Què aporta al significat simbòlic de la relació entre els dos? https://www.espinof.com/criticas/the-deep-blue-sea-carta-de-una-conocida Crec que està gravada així per dos motius: el primer, perquè es veu molt millor l'acció. I per un segon ja més simbòlic. Aquest últim és que la càmera dóna volta seguint els seus moviments, i el que vol donar-nos a entendre és que la passió que ens mostren iniciaria un caos en totes les vides de les persones involucrades. La càmera gira i ens fa aquesta sensació de turbulència.

6. Els escenaris de la ciutat: nocturns o diürns? amb gent o sense? Intenta explicarne els motius (espai com a correlat de nou).

7. Indicis. Intenta buscar una raó per la qual el llibre que apareix al film són els Sonets 3

Maria Morales

de Shakesperare. (Busca’n un dels fils conductors principals). https://furibe.com/los-sonetosde-shkaespeare/

En els sonets l'autor parla de diversos temes, entre els quals estan: la passió, l'amor, el pas del temps, la melancolia, l'amor prohibit, etc. A més, també s'explica una història d'adulteri, per tant, té molt a veure amb la història que es narra al film.

8. Estàs d’acord amb la tesi que planteja Davis? (Busca un argument personal per sustentar la teva opinió). Considero que sempre hem de fer les coses amb el cor, sense pensar massa amb el cap. Crec que és millor penedir-se d’haver fet alguna cosa que de no haver-la fet. Es defan tots els dubtes quan fas allò que vols i no que penses. Ell al castigar a la Heder (i a en Freddie d’alguna manera) ens està dient que deixar-se emportar per la passió és dolent i jo no ho crec. És cert que la manera de fer-ho no va ser correcte, li havien d’haver dit al marit de la Heder el que estava passant entre ells, però havia de succeir per a que tothom pogués créixer com a persona. Per exemple, quan va morir el meu gos -amb el que vaig créixer durant onze anys- jo no volia tornar a passar per una pèrdua com aquesta i vaig insistir en no tornar a tenir un. Això si, vaig voler donar tot el que ell tenia a una protectora (penso, corretges, joguines, el seu llit...). La meva família sí que volia tornar a tenir gos i quan vam anar a la prote, van voler adoptar un. Jo m'havia fixat en un en concret: “potencialment perillós”, vell, cec i prim, en definitiva, terminal. Els hi vaig demanar d'adoptar-lo amb ell, perquè era el que més ho necessitava. Feia poc que havia mort el meu gos, Jack, i la voluntària em va dir que a en Zarón li quedaven pocs mesos de vida. Però encara i així em vaig deixar emportar pels sentiments i no pel cap, i no hi haurà dia que em penedeixi dels dos mesos que vaig poder passar amb ell.

9. Quines emocions i desigs prevalen (dues de cada mínim, 5 línies per a cada una).

4

Maria Morales

EMOCIONS 1. Tristesa Crec que tots els personatges estan una mica tristos, si no molt. Hem de tenir en compte el moment històric en el qual se situa el film. La postguerra. Això, vulguis o no, condiciona la vida dels protagonistes, però si a més, aquests es traeixen mútuament obtenim un film amb un sabor molt amarg. La Hester és potser la més trista de tots, ella s'estima amb tot el seu cor el seu amant, i en canvi, ell no ho fa. Ella ho sap, aquest fet encara l’emputja més al pou sense fons en el que es troba. La seva tristesa és tan gran que la sobrepassa i l'única sortida que li veu és atemptar contra la seva vida. 2. Obsessió Realment, després de veure la pel·lícula, no considero que parlem d'amor. Crec que és una obsessió el que sent Hester per Freddie. Crec que està tant falta d'afecte i passió que accepta el poc que ell li ofereix, encara que siguin coses més aviat dolentes. Així i tot, i sabent que no es fan cap bé l'un a l'altre, ella menteix i insisteix que continuïn junts. Quan ell la rebutja (ho fa en diverses ocasions) ella pensa contínuament a suïcidar-se. I això no podem dir que sigui amor, és una gran dependència emocional que deriva en una obsessió per part de la Hester cap a en Freddie. DESIGS 1. Tornar a una vida emocionant En Freddie va ser un soldat aviador. Ara que ha tornat de la guerra no pot trobar el seu lloc en la societat, i se sent molt perdut. Crec que en part és per això que no aconsegueix tampoc ser i fer feliç a la Hester. Ell s'estimaria més tornar a la guerra o a un període on l'adrenalina corri per les seves venes, tal com ho feia mentre estava a la guerra, on tornar a ser un heroi. Crec també que és per això que quan torna es fica en una relació amorosa prohibida (amb una dona casada), perquè necessita emoció i suplir el vuit que ara sent. 2. Alliberació convencions socials La Hester va diverses mencions al seu pare. Un home molt restinguitiu, que tenia una fèrria moral, increbantable. És un home que ja es veu que la va marcar moltíssim, però això no queda aquí. Tant el seu marit com la seva mare també són molt "tradicionals" amb la qual cosa ella veu minvada l'oportunitat de mostrar-se tal com ella és. En el Freddie troba aquesta anhelada alliberació de les normes imposades per la societat, i trenca cadascuna d'elles amb ell.

5

Maria Morales

6...


Similar Free PDFs