1920 MM3 Jansen E GladinéT Kreatos&Koffie campagne PDF

Title 1920 MM3 Jansen E GladinéT Kreatos&Koffie campagne
Author Elias Jansen
Course Marketing
Institution Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Pages 8
File Size 231.3 KB
File Type PDF
Total Downloads 48
Total Views 119

Summary

Opdracht Marketing 3 Kreatos & Koffiecorner...


Description

MARKETING MANAGEMENT 3 2019-2020

KREATOS & KOFFIE

THOMAS GLADINE 2CMOA ELIAS JANSEN 2CMOB

INHOUDSTAFEL

03

04

05

POSITIONERING

CUSTOMER JOURNEY

AIDA-MODEL

06

07

VERGELIJKING

ONLINE/OFFLINE CAMPAGNE

08 KORTE/LANGE TERMIJN

POSITIONERING

1

Kreatos is met ondertussen 122 vestigingen de grootste en bekendste kapsalonketen in België. Hierdoor kunnen ze zich absoluut de nr 1 noemen binnen deze franchise. Dirk de Witte, De Client en Visa Versa zijn sterke tegenstanders, maar hebben niet kunnen realiseren wat Kreatos heeft gedaan. Dit willen ze zo houden door hun zaak uit te breiden. Dit doen ze met Krea-coffeebar. Een koffiebar die gevestigd is in het salon, maar dat los staat van klanten die hun haar laten knippen. Dit betekent dat Kreatos zijn zaak openstelt voor andere klanten die niet perse hun haar komen knippen. Natuurlijk biedt Kreatos wel enkele voordelen aan klanten die hun haren laten knippen. Een voorbeeld hiervan is dat de koffiebar is uitgerust met haardrogers waardoor klanten rustig kunnen genieten van hun koffie terwijl ze een magazine lezen of een gesprek houden met anderen. Ook speelt deze koffiebar in op de noden van de klanten. Zo hebben we ook een self brushing corner, die je volledig gratis mag gebruiken. Wij weten dat vrouwen maar al te vaak ontevreden van de kapper naar huis keren, om vervolgens hun haar terug te wassen. Dat willen we hen besparen. Bij ons mogen vrouwen hun haar zelf föhnen, net zoals zij het willen. Zo stappen ze bijna nooit met een slecht gevoel naar buiten en blijft de klanttevredenheid hoog. Kreatos is zich er ook van bewust dat binnen de koffie franchise veel concurrentie ligt. Starbucks, zelfstandigen zijn hier grote concurrenten. Daarom wilt Kreatos in samenwerking met Miko (Belgisch koffiebedrijf) koffie aanbieden die afkomstig is van eigen land. Zo linkt de klant zijn heerlijke Belgische koffie aan Kreatos. Het aanbieden van producten uit eigen land heeft verschillende voordelen: Ten eerste zijn producten uit eigen land beter voor het milieu. Dat zit hem voornamelijk in het feit dat zo’n product vaak rechtstreeks van de producent gekocht kan worden, en dat dus transport van het product niet nodig is. Dit draagt bij een schoner milieu, want het scheelt een hoop aan uitlaatgassen. Zelfs als het product vervoerd wordt naar een verkooppunt, blijft het binnen de regio. De kilometers die het product af moet leggen blijven dus beperkt, wat leidt tot een minder hoge CO2-uitstoot. Door producten uit eigen land te kopen, stimuleer je bovendien de lokale economie.Doordat er vaak weinig of geen tussenhandel bij komt kijken, gaan de opbrengsten rechtstreeks naar de producent. Zo kun je kleine agrarische ondernemingen stimuleren, die het anders misschien niet op zouden kunnen nemen tegen de grootschalige producenten zoals Starbucks . Je draagt dus bij aan het voortbestaan van bijvoorbeeld kleine boerderijen en in dit geval de lokale koffiebranderijen.

3

CUSTOMER JOURNEY

2

Aandacht Natuurlijk is het de bedoeling dat de Krea-koffiebar naamsbekendheid krijgt. Voor onze campagne willen we lokaal blijven, omdat de Kreatos enkel gekend is in Vlaanderen. Dit gaan we doen door middel van Belgische influencers. Anno 2019 is dit de nieuwe reclame. Hierdoor leggen mensen die de reclame ontvangen ook linken met bekende personen. Win-winsituatie. Bij een post op Instragam/Facebook komen de volgers van die bepaalde influencer in de eerste beginfase van potentiële klanten. In deze fase is de potentiële klant eerder passief. Oriëntatie Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat bezoekers niet meteen in deze fase afhaken. In deze fase worden de potentiële klanten getriggerd. Influencers zijn specialisten in het creëren van inspirationele content. Wanneer ze een samenwerking aangaan met een merk, gebruiken ze hun skills om een product of dienst een authentieke rol te laten spelen in hun storytelling. Ze krijgen je boodschap met andere woorden op een geloofwaardige en effectieve manier bij de juiste doelgroep. De influencers posten een foto van hun nieuw kapsel in hun nieuwe Krea-coffeebar dat door Kreatos is geknipt. Hierdoor maken we een verschil met de concurrentie. Het roept meteen positieve emoties op zoals: “Wow, die gaat daar naar de kapper.” “Als zij die koffie drinkt, moet dat wel lekkere koffie zijn!”. Bij deze redeneringen vergelijkt de potentiële klant automatisch met de concurrenten. Conversie Tijdens conversie gaat de klant over tot aankoop. In deze fase is het belangrijk dat het aankoopproces goed, snel en makkelijk verloopt. Bij het passeren van de zaak leggen ze automatisch de link met de influencer en gaan ze sneller binnengaan. De drempel om over te gaan tot actie tot aankoop ligt dus ook kleiner. In deze fase is het belangrijk dat de 60/40-regel niet wordt overslaan. Onvriendelijk personeel geeft een negatief gevoel af. Retentie Waar het bij de vorige fases voornamelijk om gebruiksvriendelijkheid gaat, is het in deze fase belangrijk om de klant een positieve ervaring mee te geven. De potentiële klant is een klant geworden en zo is het belangrijk dat het een klant wordt die terugkomt. De aanpak door middel van de Krea-koffiebar met een gratis koffie na een kappersbeurt is dus een manier voor dat positief gevoel alsmaar groter Positionering.

4

3

AIDA-MODEL

AWARENESS Om awareness te creëren voor onze koffiebar gaan we werken met kortingsbonnen en mond aan mond reclame. Dit soort reclame zal er voor zorgen dat mensen weten dat Kreatos een koffiebar hebben toegevoegd aan hun concept. De verschillende soorten reclame zorgen ervoor dat de suspects naar Kreatos komen en niet naar andere salons omwille van kortingen en andere voordelen. INTEREST Kreatos lijkt niet zo goed te scoren bij de mensen. Daarom is er veel slechte mond-op-mond reclame. Dit willen we goed maken door de koffie die we verkopen aan een bedrijf te linken die wel goed in de markt ligt. Ook zullen suspects en prospects geïnteresseerd geraken omdat het concept koffiebar zeer populair is momenteel. Door middel van een goede campagne willen we Kreatos terug een positief beeld doen geven bij de suspects en prospects.

DESIRE Door onze kortingsbonnen te combineren met een product dat wij ook verkopen zullen onze klanten die de kortingsbon gebruiken sowieso ook sneller geneigd zijn een koffie te drinken. Dit komt omdat ze de smaak van de koffie kennen en de kans is zeer groot dat dit hun zeker gaat smaken. Meestal zijn er lange wachttijden dus kunnen ze heerlijk genieten van een koffie. Ook zullen we de behoeftes van de klanten kunnen aanspreken tijdens hun wachttijd. Ze kunnen hun coupe kiezen, zichzelf bezighouden, in plaats van lange vervelende wachttijden. ACTION Door gebruik te maken van kortingsbonnen en voordelen bij knipbeurten zijn klanten sneller geneigd om hun haren te laten knippen of iets te komen drinken in onze bar. Het feit dat we onze bar ook openstellen voor niet klanten van het kappergedeelte, maken we het ook sfeervoller en aangenamer om te vertoeven in de koffiebar. Tijdens het wachten kunnen ze dus een praatje slaan en maken we hun beleving in de kapperszaak aangenaam.

5

4

VERGELIJKING CUSTOMER JOURNEY EN AIDA-MODEL

Kreatos is gekend voor een snelle service. Dit komt omdat ze niet deelnemen aan reservaties en sluitingsdagen. Hierdoor is de customer journey zeer kort. Snelle services zijn gemakkelijk, maar niet altijd even goed. Daarom krijgt Kreatos meestal klanten over de vloer die slechts maar één keer komen. Dit willen we vermijden door gebruik te maken van onze koffiebar. Zo maken we de customer journey veel langer en kunnen we klanten een beter gevoel geven van Kreatos. Ook kunnen we niet klanten van de kapperszaak in contact laten komen met klanten van de kapperszaak. Zo kunnen we ervoor zorgen dat niet klanten van de kapperszaak overwegen om toch een knipbeurt te laten uitvoeren waardoor we hun ook een langere customer journey kunnen bieden.

6

5

ONLINE/OFFLINE-CAMPAGNE

Online campagne Wij zetten influencers in om onze campagne op een subtiele manier in de kijker te zetten. De sociale media kanalen die hierin heel belangrijk zijn: Instagram en Facebook. Zij posten bijvoorbeeld wanneer ze bij Kreatos naar de kapper zijn geweest. Offline campagne Wij werken samen met de Belgische koffiebranderij Miko. In elke supermarkt komt er koffie in samenwerking met de nieuwe Krea-koffiebar. Er zijn verschillende redenen om partnerschappen aan te gaan. Bedrijven en organisaties kunnen door samenwerking kosten besparen, de kwaliteit van hun productieketen verhogen of – door kennis en expertise uit te wisselen – tot innovatieve en duurzame oplossingen komen op uiteenlopende vlakken. Hierbij is een bon van 20% korting op een kappersbeurt bij de Kreatos. Korting geven aan klanten lijkt voor veel ondernemers een absolute no brainer. Iedereen is namelijk gek op kortingen. Ook bedrijven, zelfstandigen en freelancers zijn niet afkerig van een koopje doen.

7

6

KORTE EN LANGE TERMIJN

Korte termijn Onze kortingsbonnen vallen onder het begrip korte termijn. We kunnen dus via verschillende manier kortingsbonnen aanbieden en dit in korte periodes. Ook de producten en anderen kunnen veranderen.Specifiek bedoelen we dus dat we feestdagen specials kunnen doen zoals moederdag. Hier kunnen we dan kortingsbonnen aanbieden van vrouwelijke producten of we kunnen ze ook een extraatje geven in de koffiebar. De opmaak van onze kortingsbonnen kunnen we dan ook aanpassen naar het achterliggend concept.

Lange termijn Onze mond aan mond reclame en influencers vallen onder het begrip lange termijn. We willen een positief beeld creëren en dit op een lang termijn. Zo kunnen we Kreatos in een positief daglicht stellen en komen ze zo beter beter in de markt te liggen. Onze mond aan mond reclame en influencers zullen hier een groot deel in hebben. Influencers zijn zeer belangrijk als we spreken over hedendaagse marketing. Influencers zullen er dus bij ons voor zorgen dat nieuwe producten aangekaart worden en dat we meer klanten trekken. Zij geven op hun sociale media een indruk aan andere hoe het er bij ons aan toe gaat en de sfeer is in onze salons. Bovendien zijn suspects en prospects altijd up-to-date, want als het bijvoorbeeld Kerstmis is, zullen er Kerst gerelateerde foto’s online komen. Ook gaan klanten onderling met elkaar hun positieve meningen delen met anderen. Deze gaan dan op hun beurt ook weer hun mening delen met andere suspects. Ons doel is dus om op lange termijn meer klanten aan te werven en ze een goede ervaring aan te bieden bij Kreatos. We willen een positief beeld creëren en een goede band krijgen met onze klanten. Dit in samenwerking met Mico.

8...


Similar Free PDFs