Cartells-Guerra Civil PDF

Title Cartells-Guerra Civil
Author martina brañas navarro
Course Practising History
Institution University of Birmingham
Pages 3
File Size 223.3 KB
File Type PDF
Total Downloads 106
Total Views 142

Summary

Guerra civil...


Description

Martina Brañas

CARTELL 1 Classificació de la font El següent cartell es va dissenyar durant la Guerra Civil, per tant podem afirmar que es tracta de una font primària. Segons el format considero que és una font visual / iconogràfica. Seguidament cal analitzar la font segons el seu contingut. Aquesta, partícularment, te un contingut polític, ja que l’utilitzava el bàndol republica per fer propaganda de les seves ideologies. Tanmateix podem considerar que és una font social perquè fa refèrencia a aspectes de la vida quotidiana que es vivia en moments de guerra i a les lluites socials que s’hi vivien. Finalment, considero que la font té una finalitat propagandistica . ja que te l’objectiu de reforçar una opinio politica

Comentari de la font 1. Analisi de la font A) autoria Aquest cartell va ser dissenyat per Antonio Cervigón i es va imprimir a València entre el al 1937 amb la contribució de la JSU.

b)receptor Aquest cartell s’adreçà al públic en general, més concretament als milicians i militars del bandol republica.

C) vocabulari Retaguarda: parte o porción de un ejército, milicia o legión, dependiendo de los casos, o de una fuerza desplegada, que avanza en la zona trasera o que se mantiene más alejada o apartada del adversario o enemigo. De totes formes en aquest contex hem de entendre la retaguarda oom el treball que es duia a terme en el camp i el les fabriques. Treball que duien a terme les dones degut a que els homes havien anat a la guerra. Per això podem en la imatge podem observar una dona al costat d’una fabrica.

D) ideees principals • Explites: Aquest cartells formava part de la propaganda del bandol republica. Aquest exposa que les dones suplirant les feines dels homes a les fabriques i al camp per tal de que ells puguin anar a cobatre al front. El cartell pretent enviar un missatge de suport als miliciants i soldats que es troben al front afirmant que elles seguirant treballant per a ells. • Implicites: En moments de guerra com el que es vivien les dones penien el treball dels homes.

2. Contect històric A) Localització en l’espai i el temps Aquesta font es publicada duarnt la Guerra Civil Españyola a València, 1936-1939.

B) Període històric en el qual s’emmarca Guerra civil

C) Moment conjuntural Aquesta font es pública al 1937, en aquest momentel bandol nacional estaintentant tallar les comunicacions de madrid en la Batalla de Jarama i Madrid.

Martina Brañas

D característiques Va ser un episodi on es van oposar models de país, gobern i cultura molt diferents. Per un costat estan els partidaris de models conservadors que volien una dictadura militar amb ideologies faxistes i amb una amplia cultura catolica. D’altra banda es trobaben els més liberals partidarias de la democracia del comunisme o anarquisme i que volien un pais ateu.

CARTELL 2 Classificació de la font Es tracta d’una font primària ja que es produeix en el moment dels fets que descriu. Es una font de tipus visual que poseeix un contingut polític i social. Considero que es una font política ja que l’utilitzava el bàndol nacional per fer propaganda de les seves ideologies. Tanmateix podem considerar que és una font social perquè fa refèrencia a aspectes de la vida quotidiana que es vivia en moments de guerra i a les lluites socials que s’hi vivien. El cartell te una finalitat . propagandistica

Comentari de la font 1. Analisi de la font A) autoria es va imprimir a Barcelona a encarrec de la Falange tradicionalista y de la JONS, l’autor es anònim.

B) Receptor El públic en general

C) Vocabulari Distinció de classes: la distinción tiene como objetivo singularizar las características de cada clase o cosa y a partir de ello marcar las diferencias que los separan y que hacen que no sean iguales.

D) Idees principals Explicítes: el cartell formava part de la propaganda del bandol nacional. Aquest cartell • denuncia el comunisme, una ideologia que defensa la inexistencia de classes socials. El bandol nacional reboca totalment aquesta idea, tal i com podem apreciar en el cartell. En el cartell podem observar el dibuix d’unes nenes acompanyat de la seguent frase...


Similar Free PDFs