EL PREU - APARTAT DE LES P\'S PDF

Title EL PREU - APARTAT DE LES P\'S
Author Ama Bah
Course Màrqueting Turístic
Institution Universitat de Girona
Pages 5
File Size 458.2 KB
File Type PDF
Total Downloads 12
Total Views 138

Summary

APARTAT DE LES P'S...


Description

EL PREU Preu vs valor Generar valor vol dir: benefici total que proporciona el producte o servei al comprador(client) restant el preu de venda sumant el temps dedicat a la compra, el risc social, dissonància cognitiva, entre d’altres. El malestar postcompra es quan es senten frustrats o preocupats per haver adquirit els inconvenients de la marca triada i haver perdut els beneficis de les marques no comprades. PREU. DEFINICIÓ El preu és la quantitat de diners que es cobra per un producte o un servei. El preu és igual a la suma de tots els valors als quals renuncien els clients per obtenir els beneficis de tenir o utilitzar un producte o servei.

La dificultat de posar preu Establir el preu adequat és una de les tasques més difícils per a tot marketer

Principals estratègies de fixació de preus Hi ha tres principals estratègies de preus:

1. La fixació de preus basada en el valor per al client Aquesta estratègia utilitza les percepcions de valor dels compradors(clients) com a clau per a la fixació de preus. El marketer no pot dissenyar un programa de productes i de màrqueting i , a continuació establir el preu. A partir de la Gran Recessió de 2008, s’han adoptat estratègies d’aquest tipus: oferir la combinació adequada de qualitat i bon servei a un preu just(value for Money) D’altres empreses, aposten per estratègies de fixació de preus de valor afegit. En comptes de retallar preus per què coincideixin amb els competidors, afegeixen característiques i serveis de valor agregats per diferenciar les seves ofertes i donar suport així els seus preus més alts.

2. La fixació de preus basada en el cost Els costos estableixen el mínim del preu que l’empresa pot cobrar, però l’objectiu no sempre és minimitzar costos. Aquesta estratègia implica la fixació de preus en basantse en els costos de produir , distribuir i vendre el producte més una taxa raonable d’utilitat pel seu esforç i risc. Els costos de l’empresa poden ser un element clau en la seva estratègia de preus. Ex-. Ryanair i lidl Hi ha diferents formes de fer-ho. - La fixació de preus mitjançant marges, (per exemple un tant per cent, per unitats) al fixar el preu d’un article mitjançant un increment estàndard al cost del producte. - La fixació de preus per un punt de equilibri o fixació de preus per arribar a una taxa de rendibilitat. En aquestes metodologies es determina el preu per aconseguir un punt d’equilibri entre els costos de fabricació i comercialització d’un producte , o determinar el preu per assolir una taxa de rendibilitat determinada Tenim costos fixos: que no varien amb el novell de producció o vendes

Costos variables: que varien de manera directa amb el nivell de producció Costos totals: la suma dels costos fixos i els costos variables per a qualsevol nivell determinat de producció.

3. La fixació de preus basada en la competència. Aquesta estratègia implica la fixació de preus amb base a les estratègies dels competidors, els seus costos, preus i ofertes de mercats. Els consumidors basaran els seus judicis de valor del producte en avaluar els preus que els competidors cobren per productes similars. Si els consumidors perceben en un major valor el producte o servei de l’empresa, l’empresa pot cobrar un preu més alt, en canvi, si perceben menys valor en relació als productes competidors, l’empresa ha de cobrar un preu inferior o canviar les percepcions del client per justificar un preu superior.

Altres consideracions internes o externes que afecten al preu -

-

Segons l’estratègia de marqueting de l’empresa(per exemple si de forma coherent amb el producte, necessita preu alt per posicionarse, com el cas de Accura Honda, Bang&Olufsen) Per atreure nous consumidors o mantenir rendiblement els actuals Segons el tipus de mercat, monopoli, oligopoli..., la seva corba de demanda (una corba que mostra el nombre de unitats que el mercat comprarà en un període determinat , als diferents preus que poden fixarse) i la relació amb el preu( a més elasticitat de preu, la demanda del producte canvia i viceversa)

Estratègia de fixació de preus per nous productes Es poden triar entre dues estratègies generals: -

-

Fixació de preus de descremat del mercat que consisteix en establir inicialment un preu alt per a un nou producte per maximitzar les utilitats capa per capa dels segments disposats a pagar aquest preu; l’empresa fa menys vendes però aquestes generen major utilitat(requereix coherència amb imatge de marca, qualitat , prestacions de producte; tenir suficients compradors, difícil entrada de competidors, costos no tan alts.(IPHONE) La fixació de preus de penetració de mercat que consisteix en fixar un preu baix per a un nou producte a fi que atregui un gran nombre de compradors i així crear una gran participació demarcat(IKEA)

Estratègia de fixació de preus dins d’un mix de productes L’estratègia per fixar el preu d’un producte sovint ha de modificar-se quan el producte forma part d’un port foli de productes. L’empresa ha de buscar un conjunt de preus que maximitzi les seves utilitats a la combinació de productes.

Estratègia per ajustar els preus L’empresa ha d’ajustar el preu per representar els diferencies de clients i situacions, hi ha diverses alternatives...


Similar Free PDFs