Proiect tehnici de vanzare PDF

Title Proiect tehnici de vanzare
Author Stefan Alexandru
Course Tehnici de vânzare
Institution Universitatea Româno-Americana din Bucuresti
Pages 6
File Size 114.2 KB
File Type PDF
Total Downloads 29
Total Views 784

Summary

Cinci elemnte cheiepentru o vânzare reușitaTehnici de vânzareGheorghe Ștefan Alexandru Managent Marketing Grupa 3081.Începe cu obiectivele;2.Înțelege faptul ca vânzarea este un proces;3 lipsurile, nevoile si dorintele viitorilor taiclienti;4ăsoară fiecare acțiune;5 oamenilor care vor sa cumpere;3 li...


Description

Cinci elemnte cheie pentru o vânzare reușita

Tehnici de vânzare

Gheorghe Ștefan Alexandru Managent Marketing Grupa 308

1. Începe cu obiectivele; 2. Înțelege faptul ca vânzarea este un proces; 3. Identifica lipsurile, nevoile si dorintele viitorilor tai clienti; 4. Măsoară fiecare acțiune; 5. Vinde oamenilor care vor sa cumpere;

1.Incepe cu obictivele Pune-ți câteva întrebări pentru a putea seta obiectivele pe care le dorești. Ele pot depinde de nevoile și de dorințele tale personale, tipul de afacere, tipul de client plus multi alți factori. Obiectivul principal este câștigarea clienților, iar ceea ce trebuie sa observam mai departe este volumului profitului. Profitul este următorul punct sau obiectiv important de îndeplinit pe care îl putem estima chiar la începutul vânzărilor. Obiectivul sau scopul final ne ajuta chiar de la începutul vânzărilor sa putem sa setam strategiile pe care le aplicam în timpul procesului de vânzare. Pe lângă obiectivele care trebuie îndeplinite pentru firma, este necesar sa fim atenți și la cele personale. Este la fel de important sa ne putem dezvolta personal ca și antreprenor dar și ca persoana. Cultivarea abilitaților, dezvoltarea talentelor dar și drumul pe care îl parcurgem pentru a avea încredere în sine sunt elementele care ne ajuta în momentul în care interacționam în viitoarele noastre întâlniri de afaceri. Dezvoltarea noastră ne va ajuta sa avem o forța de convingere mai buna dar și totodată sa încheiem cât mai multe vânzări sau parteneriate.

2.Înțelege faptul ca vânzarea este un process Dacă stam sa ne uitam mai atent la procesul de vânzare putem vedea ca nu este o arta, este chiar o stiința și un proces tehnic repetabil la care il putem găsi o rețeta personala și eficienta în funcție de rezultatul dorit. Tehnicile de vânzare sunt în continua perfecționare și alternează odată cu trecerea timpului. Însa sunt unele lucruri care au format o “fundație’ pe care trebuie sa o avem in vedere. Trocul sau operația prin care fiecare participant cedează proprietatea unui bun în schimbul altui bun este exemplul cel mai bun. Nevoile viitorilor tai clienți, interesul asupra produselor sau serviciilor tale, oportunitățile de nisa și un plan pe care sa-l aplici pentru a-ți vinde produsele. Fiecare proces de vânzare va fi diferit și funnel-ul ales de vânzare va fi întotdeauna unic. Este nevoie de o diversificare atunci când vine vorba de strategii prin care vei comunica cu prospectii.Trebuie sa ai o propunere unica de vânzare și va fi nevoie sa fi atent la persoana care cumpăra și care sunt nevoile lui/ei.

3.Identificarea lipsurilor viitorilor tai client Lipsurile, nevoile sau dorințele clientului sunt elementele pe care trebuie sa ne axam atunci când vine vorba de vânzarea produsului sau serviciului nostru. Sunt elementele pe care noi trebuie sa le acoperim pentru clienți, ca ei sa ne cumpere produsul. Cu siguranța nu suntem singurele persoane care se gândesc la aceste elemente, de aceea trebuie sa fim atenți la alternativele valabile de pe “piața” și sa ne diferențiem fata de concurenta. Trebuie sa oferim soluții de real ajutor cumpărătorilor noștri pentru a ne putea apropria de o tranzacție reușita. Încrederea este punctul cel mai important atunci când comunicam cu cel care urmează sa ne cumpere produsul. Trebuie sa atribuim resursele necesare ca sa putem duce la sfârșit procesul de vânzare iar cumpărătorul sa aibă un feedback pozitiv asupra produselor sau serviciilor noastre și sa revină din nou la noi. Comunicarea după încheierea tranzacției este necesara pentru a ajuta clientul cu probleme sau situații noi apărute dar și pentru a ne pastra în catalogul nostru un client fidel.

4.Măsoară fiecare acțiune În urma fiecare acțiuni, fie ele bune sau rele putem reflecta și mai apoi sa îmbunătățim mai multe aspect legate de tranzacțiile viitoare. Pe baza cifrelor putem sa îmbunatatim realistic ceea ce am greșit anterior. Ne întoarcem la obiectivele setate la început pentru ca aici este necesar sa vedem dacă ceea ce ne-am propus este în linie cu ce sa întâmplat în vânzările noastre. Este posibil ca strategia și drumul pe care l-am ales sa nu fie cel mai optim pentru numărul de vânzări estimate inițial și poate ca este necesar sa ne întoarcem de unde am plecat, sa reanalizam strategia și obiectivele. Este posibil ca timpul petrecut și resursele folosite sa nu fi fost indeajuns pentru a ajunge la un rezultat dorit și este nevoie de o aprofundare mai mare din partea noastra sau a unui ajutor extern.

5.Vinde oamenilor care vor sa cumpere

În aparenta pare un lucru simplu sa vindem produse dar dacă stam sa ne uitam mai bine trebuie sa ne și întrebam cine ar vrea sa ne cumpere produsele sau serviciile noastre. E posibil sa avem surprize neplăcute observând evoluția vânzărilor noastre pe piața și poate ca nu ne-am făcut “tema” cum trebuie când vine vorba de publicul ales. Publicul ținta greșit, reclame care sunt îndreptate spre un public care nu este interesat de produsul nostru, produse generice care poate nu oferă nici-o soluționare reala sunt cateva exemple negative. Testează, interacționează și folosește publicul pe care l-ai ales ca pe o unealta iar dacă rezultatul este dezamăgitor cel mai probabil nu ai folosit unealta necesara tie. Oferă timpul necesar pentru a înțelege nevoile publicului, lucrează și comunica prospectiilor de pe “piata” pentru a găsi o soluție buna pentru ambele parți.

Biblografie https://www.gomag.ro/blog/cum-sa-iti-pregatesti-prima-vanzare/ https://keap.com/product/sales-funnel...


Similar Free PDFs