03533 PAC2 2021 1 - hlj`0\'l´ñpç´ñl.yhfsewr5iuupñm`´+ PDF

Title 03533 PAC2 2021 1 - hlj`0\'l´ñpç´ñl.yhfsewr5iuupñm`´+
Author Majane Gassama Konteh
Course Urbanística 2
Institution Universitat de Girona
Pages 2
File Size 100.1 KB
File Type PDF
Total Downloads 31
Total Views 116

Summary

hlj`0'l´ñpç´ñl.yhfsewr5iuupñm`´+...


Description

03.533 Dret internacional privat

PAC 2 estudiat els mòduls 1 i 3 i les GES corresponents.

Enunciats de la PAC Bloc I. Llegeix els següents enunciats i indica si són veritables o falsos. Raona la seva resposta. (les respostes que es limitin a indicar si l'enunciat és veritable (V) o fals (F) no es puntuaran). 1. Quan es tracta de normes de conflicte contingudes en Reglaments de la UE, la qualificació per a determinar la seva aplicació haurà de realitzar-se ex lex causae. 2. La norma de conflicte prevista en el primer paràgraf de l'article 9.4 del Codi Civil és una norma de conflicte simple (amb un sol punt de connexió) i materialment orientada. 3. Quan es tracta de normes de conflicte contingudes en Tractats internacionals, mai podrà actuar l'excepció per ordre públic a l'aplicació del dret estranger designat per tals normes de conflicte si aquest dret és un Dret d'un dels Estats ratificants del Tractat internacional. 4. Davant la falta de prova del dret estranger serà obligatòria l'aplicació substitutiva del Dret espanyol. Bloc II. Llegeix la Sentència de l'Audiència Provincial de les Illes Balears de 13 de febrer de 2019, rec. 607/2018, ECLI: ES:APIB:2019:165 i respon raonadament les següents preguntes: 5. Per què l'AP no aplica l'article 1195.3 del Codi Civil rus per a determinar el dret aplicable al règim econòmic matrimonial? És l'article 1195.3 del Codi Civil rus una norma de conflicte bilateral o unilateral? 6. És correcta l'afirmació de la demandada (FJ primer) que ha d'aplicar-se el règim de separació de béns del dret Balear perquè “l'actora és de nacionalitat espanyola, amb veïnatge civil balear i la demanda s'ha presentat davant els tribunals espanyols, tal com es va fer també amb les mesures provisionals i el divorci”? 7. Quina norma de conflicte aplica l'AP per a determinar el dret aplicable al règim econòmic matrimonial? Quin punt de connexió s'utilitza? I quina conseqüència jurídica es produeix? És la mateixa Norma de Conflicte a utilitzar per a determinar el dret aplicable al divorci?

03.533 – Dret internacional privat

PAC 2 / 2021-1

1

03.533 Dret internacional privat

Bloc III. Llegeix la Sentència de l'Audiència Provincial de Saragossa, de 10 de desembre de 2019, rec. 401/2019, ECLI:ES:APZ:2019:2714, i respon raonadament les següents preguntes: 8. Quina és la norma de conflicte que regeix la successió en aquest cas? Per què no s'aplica a la successió el Reglament 650/2012? 9. Com és possible que l'òrgan jurisdiccional espanyol aplicació a la successió el Conveni de la Haia d'1 d'agost de 1989 sobre la llei aplicable a les successions per causa de mort, si aquest conveni internacional no ha estat ratificat per l'Estat espanyol? 10. En la sentència afirma que "No existeix controvèrsia entre les parts sobre l'aplicació d'aquest Conveni". Llavors, on estava la controvèrsia, i a quina mena de problema d'aplicació de normes de conflicte presenta la controvèrsia?

Criteris d’avaluació Es valorarà el grau de correcció, argumentació i fonamentació jurídica de les respostes. Totes les preguntes tenen el mateix valor. Cal respondre-les totes.

Format i data de lliurament El nom del fitxer ha de tenir el següent format: "03533_PAC2_Cognom1_Cognom2.doc". Els cognoms s'escriuran sense accents. Per exemple, l'estudiant Alfredo García Sans posaria el següent nom al seu arxiu de la PAC2 : 03533_PAC2_Garcia_Sans.doc” — L'exercici s’ha d’enviar a l'espai d'Avaluació Continuada. D'aquesta manera, es poden identificar ràpidament eventuals errors d'assignatura. CAL ENVIAR ELS FITXERS EN FORMAT WORD o compatible. NO s’acceptaran altres formats (com ara pdf, jpg, etc) L’extensió recomanada per respondre és de 4-5 pàgines amb una lletra d’11. El document de resolució de la PAC només ha d’incloure l’enunciat i les respostes. Elimineu la resta d’apartats (Presentació i Objectius, Materials, Criteris d'avaluació, Format i Data de lliurament). La data de lliurament de l’activitat és el 16 d’abril de 2021 a les 24 h. No es corregiran ni es tindran en compte les activitats lliurades fora de termini. Els criteris per a la solució de la PAC i les qualificacions es publicaran als espais corresponents de l’aula.

03.533 – Dret internacional privat

PAC 2 / 2021-1

2...


Similar Free PDFs