1819 DM1 Sketchup tiny+house PDF

Title 1819 DM1 Sketchup tiny+house
Course Media
Institution Hogeschool Gent
Pages 6
File Size 728.1 KB
File Type PDF
Total Downloads 46
Total Views 144

Summary

tiny house les...


Description

Oefening: uitwerken 3D model ‘tiny house’ Voorbereiding - Open SketchUp 2016 – Style: Simple Style

-

Model info: Sla uw nu nog lege document op onmiddellijk op en geef het bestand de volgende naam: “Voornaam_Familienaam_sketchup_oefening4.skp”, Zie er op toe dat alle onderdelen van het gebouw in een logische laag zit en werk met groepen; Maak in je template daarom volgende layers aan: vloerplaat / buitenwand / binnenwand / dak / kopsraam/ buitenaanleg / meubilair

Taakomschrijving: Teken aan de hand van het onderstaande stappenplan dit gebouw in 3D.

1. Start het uitwerken van het model in de oorsprong van het assenstelsel 2. Gebruik het grondplan / doorsnede en aanzicht in bijlage als basis voor de maatvoering

1

3. Teken de projectzone als een vlak van 1400cm x 810 cm in de layer 0 4. Teken in de projectzone een grondplan van het gebouw van 1030cm x 310cm op 170cm van rechterkant en 200cm van voorkant (zie ook aanduiding op plan). Geef de vloer met push pull een dikte van 25cm. Selecteer de volledige vloerplaat van het gebouw, plaats in de layer Vloerplaat en maak er een groep van. 5. Teken een buitenmuurdikte van 20 cm naar binnen. Let op er is maar een buitenwand aan 2 zijden! De twee andere gevels zijn enkel glas. Tip: gebruik Tape Measure tool om de zijwanden aan te geven op de vloer en daarna te tekenen. 6. Geef de 2 muren een hoogte van 3.20m. Selecteer alle buitenwanden ( zonder de vloer!!); plaats ze in de layer buitenwand en maak er vervolgens een “group” van. 7. Nadat de layer wand wordt uitgezet blijft enkel de vloer zichtbaar. Maak de group “vloerplaat” opnieuw actief. 8. Maak de vloer tussen de wanden 20cm dikker tot pas +0.00. TIP: push-pull 20 naar boven 9. Push pull de vloer op de 2 kopse gevels 5 cm naar binnen. ( ifv het later intekenen van kopse ramen) 10. Push pull het onderste deel van de vloerplaat nu langs de 4 zijden 20cm naar binnen. 11. Werk de afschuining ( 15 x 15cm) van de vloer ter hoogte van de achtergevel uit. TIP: teken vorm eerst in zijvlak en bewerk daarna met Push Pull. 12. Maak voor de doucheruimte een verdieping van 15cm volgens de maataanduiding op het plan. 13. Zorg dat stap 8/9/41/11 gebeuren in de “group” vloerplaat. Corrigeer indien dit niet zo is.

14. Teken in de layer binnenmuur de verschillende binnenmuren: zie plan in bijlage. TIP: zorg dat geen enkele “group” actief is + gebruik “Tape Measure Tool” om via hulplijnen op de vloeplaat de juiste posities te bepalen. Alle muren krijgen een hoogte van 260cm. 15. Daar waar de schuifdeuren van het sanitair tegen de buitenwanden aansluiten worden 4 extra uitsparingen in de buitenwanden gemaakt. TIP: “group” buitenwand eerst activeren. 16. Maak in de group “buitenwand” de 2 grote raamopeningen in de zijgevels. Minimale oplossing: de opening wordt ingevuld met een transparant vlak ( push/pull 5 cm) TIP: glas = vlak met transparante texture. 17. Maak een extra raamopening in de buitenwand ter hoogte van de dressingkasten. TIP: gebruik Tape Measure Tool om via hulplijnen de juiste posities te bepalen. Het raam meet 100cm breed / 100cm hoog / 100 cm boven de vloer/ alle hoeken afgerond met een boog van 20cm straal. Minimale oplossing: de opening wordt ingevuld met een transparant vlak ( push/pull 5 cm). 18. In de wand van de slaapkamer wordt een nis voor de LED tv gemaakt. Maten cfr snede ; diepte van de nis 8 cm.

19. Breng een dak aan door in de “layer/group” dak eerst een vlak te construeren tussen de wanden op een hoogte van 260cm boven de vloer ( maten zie aanzicht/doorsnede). Geef het dak een dikte van 20cm. Werk aan de 2 topgevels het dak af met de profilering zoals aangegeven op de doorsnede. 20. Op dezelfde manier moet in de “group” buitenwanden de randen van de 2 gesloten gevels afgeschuind worden tussen vloer en plafond + 5 cm ingekort voor het ramen op de kopse gevels. TIP: teken afschuining in plan en gebruik push Pull. Werk daarna de aansluiting met vloer en dak bij door de lijnen uit te group “dak” te overtekenen in de group “buitenwand”. 21. Teken vervolgens de 2 kopse gevels als volledig beglaasde gevels. Minimale oplossing: de openingen worden ingevuld met een vlak + kader van 5 op 5 cm. TIP: zorg dat geen enkele “group” actief is, teken eerst glasvlak en gebruik dan Follow Me langs de rand van het glasvlak Maak van deze 2 raamgehelen opnieuw een “group”.

4

22. De nieuwe group “tuin” wordt rond het gebouw de terrassen, de trapjes, de kaaimuren, en het water uitgewerkt conform de maten en hoogtepassen op het plan. Maak ook van de buitenaanleg een “group”. Voeg minstens een terrastafel toe uit het 3D warehouse 23. Nadat de “group” dak uitgeschakeld werd gaan we het interieur verder intekenen. Voorzie het gebouw van volgende “textures”:  buitenmuren met patroon: “Cladding Siding White” . Wijzig de kleur wel van geel naar bruin.  Dak: Asphalt Blacktop new  terras en treden: “texture” op basis van bankirai.jpg TIP: voer de afbeelding in “Use as image”.  Gras met willekeurig patroon uit de bibliotheek vegetatie  De vloer van de slaapruimte krijgt een “texture” van een tapijt.  Alle binnenwanden + rest vloer krijgt de texture van licht gekleurd hout .  De douche vloer krijgt een texture van een tegelvloer. Werk het interieur verder uit:  In de dressing wordt een suggestie van kasten ingetekend  In de keuken word of een eigen keuken getekend of uit het 3D warehouse een compact keukenmeubel ingevoerd. TIP: voer in de zoekfunctie “Mini kitchen 192cm*130cm”in om snel resultaat te hebben.  In de eetruimte wordt een tafel met stoelen geplaatst; in de zithoek een designzetel/stoel. TIP: voer de zoekfunctie“Corbusier Chair” in in 3Dwarehouse  In slaapruimte wordt tegen de wand een modern schilderij opgehangen. TIP: voer de afbeelding “rietveld.jpg” in “Use as image”. 24. In de groep dak voeg je een ronde koepel door volgens de maatvoering zoals aangegeven op plan en doorsnede. 25. Voeg een schaduw toe aan het model; concreet de schaduw op 15 juli om 11:00uur 26. Maak 4 scenes die het model tonen vanuit 3 verschillende standpunten + minstens 1 scene met de group “beglaasde kopgevels” (en dak) uitgeschakeld zodat het interieur zichtbaar wordt.

5

6...


Similar Free PDFs