Pràctica: Protecció contra contactes indirectes en un règim TT. PDF

Title Pràctica: Protecció contra contactes indirectes en un règim TT.
Course Món Actual
Institution Universitat de Girona
Pages 4
File Size 173.8 KB
File Type PDF
Total Downloads 47
Total Views 147

Summary

Pràctica: Protecció contra contactes indirectes en un règim
TT. Tecnologia elèctrica. Enginyeria Mecànica 2n Curs...


Description

Tecnologia Elèctrica – Laboratori

Pràctica 3 - Informe

Tecnologia Elèctrica 2on GEQ– GEM. Curs 2020-21

Informe de la Pràctica 3: Protecció contra contactes indirectes en un règim TT. Nom alumnes: Banc de treball (1 a 7): Experiència 1. ESTUDIAR LA PROTECCIÓ CONTRA CONTACTES INDIRECTES EN UN RÈGIM DE NEUTRE TT AMB CONDUCTOR DE PROTECCIÓ a) Interruptor diferencial de 300 mA, R F : 41  , R T : 10  Sense contacte de “l’home” (sense accionar el polsador)

I L1

mesura

IN

ID

VD

500mA 130mA 350mA 3.87V

càlcul teòric

405mA 4.05V

Situació de perill: SÍ ฀, NO X Desconnecta l’interruptor diferencial: SÍ X, NO ฀ b) Interruptor diferencial de 300 mA, R F : 23.5  , R T : 10  Sense contacte de “l’home” (sense accionar el polsador)

ID

VD

mesura

540mA 5.89V

càlcul teòric

597mA 5.97V

Situació de perill: SÍ X, NO ฀ Desconnecta l’interruptor diferencial: SÍ X, NO ฀

1

Tecnologia Elèctrica – Laboratori

Pràctica 3 - Informe

c) Interruptor diferencial de 300 mA, R F : 23.5  , R T : 82  Sense contacte de “l’home” (sense accionar el polsador)

ID

VD

mesura

180mA 16.75V

càlcul teòric

202mA 16.58V

Situació de perill: SÍ X, NO ฀ Desconnecta l’interruptor diferencial: SÍ ฀, NO X d) Interruptor diferencial de 300 mA, R F : 23.5  , R T : 82  Amb contacte de “l’home” (accionant el polsador)

ID

IC

VC

mesura

230mA 50mA

15.24V

càlcul teòric

254mA 72.8m A

16.02V

Situació de perill: SÍ X, NO ฀ Desconnecta l’interruptor diferencial: SÍ X, NO ฀ e) Interruptor diferencial de 30 mA, R F : 23.5  , R T : 82  Sense contacte de “l’home” (sense accionar el polsador). [Observeu que és la mateixa situació que la c) però amb un interruptor diferencial més sensible]. Situació de perill: SÍ X, NO ฀ Desconnecta l’interruptor diferencial: SÍ X, NO ฀ SENSE CONDUCTOR DE PROTECCIÓ f) Interruptor diferencial de 30 mA, R F : 41  , R T : no hi intervé. Sense contacte de “l’home” (sense accionar el polsador).

ID

VD

mesura

0A

22.4V

càlcul teòric

0A

22V

Situació de perill: SÍ X, NO ฀ Desconnecta l’interruptor diferencial: SÍ ฀, NO X

2

Tecnologia Elèctrica – Laboratori

Pràctica 3 - Informe

g) Interruptor diferencial de 30 mA, R F : 41  , R T : no hi intervé. Amb contacte de “l’home” (accionant el polsador)

ID

IC

VC

mesura

70mA

70mA

18.2V

càlcul teòric

83mA

83mA

18.31V

Situació de perill: Sí X, NO ฀ Desconnecta l’interruptor diferencial: SÍ X, NO ฀ A partir de les mesures realitzades a la situació a) calculeu la diferència de les I −I intensitats que travessen el toroïdal de l’interruptor diferencial L1 N i compareu el resultat amb el valor mesurat de I D . Analitzeu a partir del resultat el principi de funcionament dels dispositius de protecció diferencial.

(Il1-IN=500-130=370mA, ID=350mA) En l’estat normal del circuit, la intensitat Il1 ha de ser igual a In. En el moment que la càrrega té una derivació, apareix una intensitat de defecte que no retorna pel conductor neutre i l’element de protecció diferencial detecta que la suma vectorial de les intensitats del conductor de línia i del conductor neutre no és zero, d’aquesta manera el diferencial salta i es desconecta del circuit per prevenir electrocucions.

Imagineu-vos una persona amb un calçat que li proporciona un aïllament del terra relativament elevat. Toca simultàniament el conductor neutre N i el conductor de línia L1. Indiqueu, justificant la resposta, si actuaria la protecció diferencial en aquest cas de contacte directe.

La protecció diferencial no actuaria ja que la corrent passaria per la persona però en cap moment arribaria al terra.

Pot ser perillós tocar un conductor de protecció? Quines condicions s’han de reunir? Sí, pot ser perillós ja que si hi ha algún defecte a la instal·lació pot ser que per al conductor de protecció hi estigui passant intensitat.

3

Tecnologia Elèctrica – Laboratori

Pràctica 3 - Informe

Indiqueu quina és la diferència entre el valor d’intensitat nominal i el valor de sensibilitat dels dispositius de protecció diferencial.

El valor de sensibilitat és el valor al que actua la protecció. La intensitat nominal és la corrent que pot suportar la protecció sense rebre cap dany.

EXPERIÈNCIA 2: OBSERVAR ELS ELEMENTS DE LA INSTAL·LACIÓ ELÈCTRICA QUE INTERVENEN EN LA PROTECCIÓ CONTRA CONTACTES INDIRECTES

Indiqueu quin són els colors preceptius per al conductor de línia, per al conductor neutre i per al conductor de protecció.

R,S i T: Marró, Negre, Gris. Neutre: Blau. Conductor de protecció: Groc i verd.

Els elements de connexió i desconnexió (com, per exemple, els interruptors magnetotèrmics) interrompen el circuit del conductor de protecció? Justifiqueu la resposta.

Sí perqué la intensitat que passa pels elements de conneixió i desconnexió és més alta que la que suporta el diferencial. De manera que si detecta una variació de la intensitat talla el circuit.

Indiqueu, justificant la resposta, quins d’aquests conductors: conductor de línia, conductor neutre i conductor de protecció han de passar per dins del nucli toroïdal dels dispositius de protecció diferencial i quin conductor ha de passar per fora del nucli.

El conductor de línia i el neutre passen per dins la protecció. Quan les intensitats d’aquests són diferents fan saltar el magnetotèrmic. El conductor de protecció passa per fora.

4...


Similar Free PDFs